Artikel
3 jul '23
3 juli '23
3 min

Met deze boeken en podcasts haal je het beste uit je vakantie

Je persoonlijk (en misschien zelfs professioneel) ontwikkelen kan ook tijdens je vakantie. Of je nu op een tropisch strand ligt, in een sfeervol bergdorpje vertoeft of gewoon rund um hause blijft. Wij delen tips voor (luister)boeken en podcasts die vermakelijk én leerzaam zijn, zonder dat het te zwaar of beladen wordt. Dus haal die dikke cocktail en plof neer op het Spaanse strand, het Italiaanse terrasje, de hangmat in de achtertuin of waar je ook bent, met een van deze boeken of podcasts.

(Luister)boeken voor op het strand of het terras

Podcasts voor op vakantie

  • The Happier Hour door Monica McCarthy combineert filosofie met humor en gesprekken over geluk en persoonlijke groei. Het is een luchtige kijk op het onderwerp. It’s like the self-help section… only way funnier, smarter, and with booze. Because life can be hard. But philosophy is awesome. Deze podcast is wel in het Engels..
  • Leven zonder stress met Patrick Kicken gaat over manieren om stress te verminderen en meer rust te vinden in het dagelijks leven. Hij deelt inzichten en interviews met experts op het gebied van stressmanagement.
  • Hoe ben je zo?! met psychologen en dikke vrienden, Thijs Launspach en Lennard Toma. Dit is de anti-zelfverbeteringspodcast waar je WEL een leuker mens van wordt. Ze zijn gefascineerd door persoonlijkheidsverschillen en geloven erin dat je jezelf niet hoeft te verbeteren, want je bent al goed zoals je bent. De nadruk ligt hier dus niet op veranderen maar op begrijpen en accepteren.
  • Human Design en alignment met Lindy. Human Design is een systeem dat persoonlijkheidstypen en energetische blauwdrukken combineert om inzicht te bieden in iemands natuurlijke gaven en talenten. In de podcast worden onderwerpen behandeld zoals het begrijpen van je eigen design, het ontdekken van je levensdoel en het leren omgaan met uitdagingen.

Werkgerelateerde series

We hebben ChatGPT ook om tips gevraagd. En dit rolde eruit: Ontdek series die zich afspelen in de zakelijke wereld en waarin thema’s als leiderschap, ondernemerschap en carrièreontwikkeling aan bod komen. Enkele aanbevelingen van ChatGPT zijn Suits, Mad Men en Billions. Deze series bieden niet alleen entertainment, maar ook inspiratie.

Maak van je vakantie een periode van ontspanning én persoonlijke en professionele groei. Duik in werkgerelateerde series, (luister)boeken en podcasts die je inspireren, motiveren en nieuwe inzichten geven. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je vrije tijd en keer je terug van je vakantie met nieuwe kennis en inspiratie voor je werk en leven. Geniet van je vakantie!

Miranda de Ruijter
Redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 1

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.