Boeken

Op deze pagina vind je een selectie van boeken, geselecteerd door de redactie van werk&geluk. Het zijn boeken over thema’s als productiviteit, stress, werkgeluk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling. Steeds wanneer we een boek tegenkomen dat interessant is voor jou als bezoeker van werk&geluk voegen wij deze toe. Houd deze pagina daarom in de gaten. 🙂

Tijd tekort | tijd genoegTijd tekort | tijd genoeg

Ontrafel je strijd met de tijd en leer om tijd genoeg te hebben


Auteur: Margriet Sitskoorn | Jaar: 2022

Heb jij altijd het gevoel dat je tijd tekort komt? Dat je leven en werk één grote race tegen de klok is? Dat er nooit een einde lijkt te komen aan je to-dolijstjes en rust daar zeker niet op staat? Dan is dit boek iets voor jou. Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University, laat je vanuit wetenschappelijk oogpunt ontdekken dat er verschillende tijdstypen bestaan en helpt je inzien wat jouw tijdstype is. Als je deze in je voordeel inzet, kun je leren je tijd en energie zo te verdelen dat je effectiever bent én minder stress ervaart. Interessant?

Bestel ‘Tijd tekort | Tijd genoeg’ hier

 

Altijd moeAltijd moe

Het meest complete boek om vermoeidheid te overwinnen


Auteur: Jan Dries | Jaar: 2022

Ben jij altijd moe? Volgens Jan Dries, ervaren relaxatietherapeut en persoonlijkheidsanalist, is niet de vermoeidheid het probleem, maar het gebrek aan herstel. Door onder andere eenvoudig en kortstondig te bewegen, het hoofd leeg te maken, het bioritme te respecteren, energierijke voeding te eten en vooral door energierovers uit te schakelen zoals stress en negatieve emoties, overwin je vermoeidheid volgens hem opvallend snel. Hij schreef er dit boek over. Benieuwd? En aan de slag met jouw vermoeidheid?

Bestel ‘Altijd moe’ hier

 

Minder werken meer doenMinder werken, meer doen

Maak gericht keuzes en bewaak je grenzen, zeg nee tegen ongezonde stress, krijg meer grip op je leven en werk


Auteur: Anneleen de Lille | Jaar: 2022

In dit boek leert topcoach Anneleen de Lille je het belang van terugschakelen en het overzicht bewaren. Geen boek over beter timemanagement, maar een boek over meer doen terwijl je minder werkt en over hoe je je dag met meer voldoening kunt afsluiten. Je leert orde op zaken te stellen, zowel in je hoofd als je leven en je werk. Als je dit boek hebt gelezen herken je de valkuilen van stress, heb je concrete tools om slechte gewoontes overboord te gooien en heb je geleerd hoe je je kunt focussen op de, voor jou, juiste dingen. Meer weten?

Bestel ‘Minder werken, meer doen’ hier