Artikel
16 mei '23
16 mei '23
3 min

5 testen om achter je competenties te komen

Weet jij eigenlijk over welke competenties je beschikt? Weet jij waar je talenten én zwakke punten liggen? Een test kan je helpen om hier inzicht in te krijgen. Wist je dat er veel soorten beschikbaar zijn? Met de kennis die je ermee vergaart, kun je aan de slag om jouw carrièrepad verder vorm te geven. Wij delen de interessantste testen met je!

De Competentietest

Inzicht in je competenties, talenten en sterke en zwakke punten is essentieel voor een fijn werkleven. Loop jij een beetje vast in je carrière omdat je niet goed weet waar jouw competenties liggen? Vind het uit met deze competentietest van The People Company. Tijdens de test word je op 16 fundamentele competenties gemeten. Denk aan zaken als analyseren, plannen en organiseren, mondeling en schriftelijk communiceren, leidinggeven of functioneren onder spanning. Weet je eenmaal waar jouw sterke punten liggen, dan kun je kijken welke beroepen of functies binnen het bedrijf waar je werkt hier bij aansluiten. Wil je liever een toegankelijke en goedkopere test doen? Met deze competentietest van 123test.nl ben je in 15 tot 20 minuten klaar en kost het je maar 16 euro.

De Talententest

Ook een talententest is een mooie manier om achter jouw sterke punten te komen. Aangeven waar je niet goed in bent is tenslotte vaak een stuk makkelijker dan bepalen waar jouw talenten liggen. Bij deze gratis talententest krijg je bijvoorbeeld een online assessment met 90 gekoppelde beschrijvingen. Selecteer voor elk paar de beschrijving die het meest op jou van toepassing is en in wat voor mate. Met de talententest ontdek je jouw top 5 talenten, maar ook hoe je vervolgens jouw talenten kunt ontwikkelen en benutten in jouw werk of vrije tijd. Hartstikke praktisch!

De Beroepskeuzetest

Kapper, piloot, marketingmedewerker, journalist, coach of analist: de mogelijkheden zijn eindeloos. En dat is soms ook het probleem, want welk beroep past nou eigenlijk bij jou en je talenten? En bij welke baan sta je ’s ochtends moeiteloos op om naar je werk te gaan? Een beroepskeuzetest kijkt naar je talenten, je competenties én je persoonlijkheid. Waar word je blij van? Wat vind je belangrijk in je werk? Waar ben je goed in? Soms is het moeilijk om dat voor jezelf te bepalen, maar met een dergelijke test krijg je hier inzicht in. Je hebt de keuze uit een gratis beroepskeuzetest en een uitgebreide test.

De Vaardighedentest

Met een (gratis) vaardighedentest kun je snel je topvaardigheden op een rijtje zetten. Inventariseer met de test je favoriete vaardigheden die je het liefst zo optimaal mogelijk wilt benutten in je werk. Ontdek welke capaciteiten je bezit en welke daarvan je het meest aanspreken. Heel belangrijk, want als je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je dit bijvoorbeeld gebruiken in de zoektocht naar een nieuwe baan. Bij iedere vacature kun je bij jezelf nagaan: sluit dit aan bij mijn vaardigheden en competenties? Dit is belangrijk voor jezelf én je toekomstige werkgever, omdat zo de kans groot is dat jouw nieuwe baan daadwerkelijk een match is.

De Persoonlijkheidstest

Meer inzicht krijgen in je gehele persoonlijkheid en je sterke punten? Vul dan een gratis persoonlijkheidstest in en kijk hoe je scoort op alle ‘Big Five’ persoonlijkheidskenmerken: extraversie,
zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit, vriendelijkheid en openstaan voor ervaringen. Wie ben je, hoe zien anderen je en wat maakt jou uniek? Door middel van 120 stellingen kom je er in ongeveer een kwartier achter.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 1

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.