Artikel
21 feb '23
21 februari '23
5 min

9 testen om jouw carrière een boost te geven

Soms loop je tegen bepaalde dingen aan in je carrière. Ergens loop je spaak, maar wat je precies verkeerd doet weet je niet. Een test kan je helpen om inzicht te krijgen. Wist je dat er veel testen beschikbaar zijn om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid, talenten en handelen? Met de kennis die je ermee vergaart, kun je aan de slag om jouw carrière verder vorm te geven. Wij delen de leukste en meest interessante testen met je!

De Beroepskeuzetest

Natuurlijk mag deze test niet ontbreken. Want de basis van een gelukkig werkleven ligt natuurlijk bij het feit dat je iets doet wat past bij je interesses, talenten en persoonlijkheid. Nu klinkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Velen van ons weten tenslotte helemaal niet wat bij ons past, waar onze talenten liggen en waar we blij van worden. Herkenbaar? Met een wetenschappelijke beroepskeuzetest kom je erachter. Vul ‘m in en wie weet raak je geïnspireerd om eindelijk je droombaan achterna te gaan.

De Managementtest

Iedere manager heeft een bepaalde stijl van leidinggeven. Bijvoorbeeld autoritair, coachend, democratisch of transformationeel. Wat zijn de sterke en zwakke punten van iedere stijl? Grote kans dat je daar geen idee van hebt. Inzicht in je manier van leidinggeven, je handelen en je sterke en zwakke punten zal jouw leidinggevende kwaliteiten een boost geven. Doe daarom eens een managementtest. En weet je wat het mooie is: als jij jouw leidinggevende skills verbetert, heeft dat niet alleen een positieve invloed op jouw carrière, maar ook op jouw team. Win-win!

De Ondernemerstest

Al jaren spookt het door je hoofd, maar je hebt tot nu toe nooit de stap durven zetten: een eigen bedrijf beginnen. Misschien dat een gratis ondernemerstest je nét die drempel over kan helpen. Ontdek of er een echte zakenman of -vrouw in jou schuilt. Heb jij het in je om risico’s te nemen, een bedrijf te laten groeien en misschien zelfs mensen aan te sturen die voor jou werken? Vind het uit met deze test en wie weet stap jij binnenkort de Kamer van Koophandel binnen.

De Stresstest

Zowel zakelijk als privé wordt er steeds meer van ons verwacht, waardoor stress om de hoek ligt. In hoeverre ervaar jij stress op je werk? Kun je dit makkelijk naast je neerleggen als je om vijf uur de deur achter je dichtslaat? Ervaar met de gratis stresstest hoeveel stress jij ondervindt in vergelijking met anderen en of het tijd wordt voor een goed gesprek met je manager – of een nieuwe baan.

De Werkstijltest

Naast verschillende stijlen van leidinggeven, zijn er ook diverse stijlen van werken. Je werkstijl heeft natuurlijk effect op hoeveel stress je ervaart en hoe efficiënt je werkt, maar als jij veel samenwerkt met collega’s zal het ook effect op hen hebben. Wat zijn de voordelen van jouw stijl van werken en wat zijn de nadelen? Zou je misschien wat zaken kunnen verbeteren waardoor je meer overzicht creëert en minder stress ervaart? Ontdek het met een werkstijltest.

De Competentietest

Inzicht in je competenties, talenten en sterke en zwakke punten is essentieel voor een fijn werkleven. Loop jij een beetje vast in je carrière omdat je niet goed weet waar jouw competenties liggen? Vind het uit met een competentietest. Tijdens de test word je op 16 fundamentele competenties gemeten. Denk aan zaken als analyseren, plannen en organiseren, mondeling en schriftelijk communiceren, leidinggeven of functioneren onder spanning. Weet je eenmaal waar jouw sterke punten liggen, dan kun je kijken welke beroepen of functies binnen het bedrijf waar je werkt hier bij aansluiten.

De Persoonlijke waarden-test

Het kan dat je werk puur als een middel ziet om geld te verdienen, en dat je met name het salaris het belangrijkst vindt. Maar het grootste deel van de mensen ziet werk als een manier om van waarde te zijn in de maatschappij. Het liefst wil je werk dat past bij je persoonlijkheid, werk dat waarde toevoegt aan jouw leven én het leven van anderen. Maar wat zijn jouw persoonlijke waarden precies? Wat vind je belangrijk in het leven en in je werk? Waar word je gelukkig van? Ontdek het met deze gratis test.

De Professionele werkwaardentest

Volgend op de persoonlijke waarden-test, heb je de professionele werkwaardentest. Want ben je regelmatig van baan gehopt omdat een bedrijf niet bij je paste, die ene functie niet bij je paste of omdat je doodongelukkig werd van de bedrijfscultuur binnen die grote organisatie? Achterhaal dan eens welke werkwaarden voor jou belangrijk zijn en bij je passen met een gratis werkwaardentest. Dan kun je volgende keer een stuk gerichter op zoek gaan naar jouw nieuwe werkplek en is de kans een stuk groter dat je het daar wél voor langere tijd volhoudt.

De Balans werk en privé test

Tot slot eigenlijk de állerbelangrijkste in dit rijtje: jouw werk-privébalans. Want tuurlijk: werk daagt uit, geeft voldoening en brengt brood op de plank. Maar uiteindelijk is de basis thuis bij je gezin, partner, familie en vrienden. Bovendien is té veel werken en té veel stress voor helemaal niemand goed. Heb je het idee dat bij jou de balans soms zoek is? Check het met deze gratis test. (En doe er wat aan als het nodig is!)

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 3

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.