Artikel
18 jan '22
18 januari '22
2 min

Ja of nee: solliciteren via LinkedIn, ziet mijn werkgever dat?

Je buurman begint een nieuwe carrière, een collega gaat zich verder ontwikkelen en die goede vriendin heeft promotie gemaakt. En jij? Jij staat een beetje stil wat carrière betreft. En op zich is dat geen ramp. Als je happy bent, lekker blijven zitten waar je zit. Maar wil je toch wat anders dan ben je waarschijnlijk al aan het denken over manieren hoe. LinkedIn is een vrij makkelijke manier om een carrièrestap te maken. Maar ja, je wil (nog) niet dat je baas weet dat je openstaat voor een nieuwe baan. De vraag: “Ziet mijn werkgever het als ik via LinkedIn solliciteer?” spookt misschien wel door je hoofd. In dit artikel geven we antwoord.

Nee, maar…

Ik weet het, een heel irritant antwoord. Maar ik leg het je graag uit.

LinkedIn is een handige manier om stiekem verder te solliciteren of jezelf ‘aan te bieden’ op de  arbeidsmarkt. Vanuit een LinkedIn account kunnen mensen je makkelijk benaderen. Iets wat intercedenten en recruiters sneller doen als ze zien dat je open staat voor nieuwe kansen.

Je kan in je titel natuurlijk ‘beschikbaar’ of ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’ zetten, maar dan ziet je werkgever dat ook. LinkedIn snapt dat je dat niet wil. Ze hebben hiervoor een tool waarbij je vindbaar bent voor recruiters, maar tegelijkertijd is het niet zichtbaar voor je huidige werkgever.

En dat stel je zo in: Wanneer je op LinkedIn op het tabje ‘vacatures’ klikt kun je jouw voorkeuren instellen. Hier kun je jezelf beschikbaar stellen voor nieuwe uitdagingen. Vink nog wel even aan dat je dit niet voor je huidige werkgever zichtbaar wil maken. Zorg overigens ook dat je profiel compleet is, anders weet LinkedIn natuurlijk niet wie jouw huidige werkgever is.

Helaas kan LinkedIn je niet 100% garanderen dat je baas er niet achter zal komen dat je aan het solliciteren bent. Dat vertellen ze je ook netjes. Vandaar dat het antwoord dus ‘Nee, maar…’ is. LinkedIn doet z’n best, maar garanties zijn er niet.

solliciteren LinkedIn

 

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 3

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.