Artikel
11 jul '22
11 juli '22
4 min

Nog eens 11 type collega’s op de werkvloer

Wekelijks breng je veel tijd door met je collega’s en je komt op je werk allerlei verschillende types tegen. Van het fossiel tot de hypochonder en de afwezige. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Benieuwd of je jezelf of je collega’s herkent? Eerder deelden we al 11 type collega's met je, inclusief video van Iris Rulkens. Nu delen we er nog eens 11. Klaar voor hilarische herkenbaarheid?

1. De feeder

De collega die altijd de halve snoepkast van thuis mee naar kantoor neemt. “Oh ja, was over van Kerst, ik dacht: als ik het thuis houd eet ik het allemaal op, dus nu lekker voor jullie.” “Joehoe, ik heb de snoeppot weer aangevuld, wie wil?!” “Iemand stukje taart? Ik moet er echt vanaf.”

2. De laatkomer

De collega die altijd te laat is, en een scala aan smoesjes op zijn of haar naam heeft. “Sorry hoor dat ik zo laat ben, maar de brug stond open/ mijn sleutels waren kwijt/ Pim at zijn boterham niet op/ er reed een tractor voor me/ er was geen parkeerplek te vinden.”

3. De showpony

De collega die er altijd uitziet alsof hij/zij onderweg is naar de catwalk in Milaan in plaats van naar jullie suffe kantoortuin.

4. De 9-tot-5’er

De collega die stipt om 9 uur opstart, maar ook stipt om 5 uur de computer uitzet en naar huis gaat. Dat je je afvraagt of er ergens een timer gaat lopen 5 minuten voor 5. “Zooo, dat was me het dagje weer wel jongens. Maar eh, 5 uur hè. Ik ga lekker naar huis. Niet te lang doorwerken jullie hè.”

5. De afwezige

De collega die er is, maar er eigenlijk nooit lijkt te zijn. Die onmogelijke werktijden heeft of altijd vakantie lijkt te hebben. “Oh ja nee, die afspraak gaat niet lukken. Nee, ik werk op donderdag tot 12. Op dinsdag? Oeh nee, wordt ook lastig, dan begin ik juist wat later, rond 10 – eerst even sporten – en dan sluit ik ook wat eerder af, zo rond half 3. Dus dat wordt moeilijk.”

6. De stoorzender

De collega die je overal bovenuit hoort, met wat dan ook. Tikken met een pen, heel hard lachen of wild aan het typen.

7. De lieverd

De collega die aan álles denkt en altijd attent is. “Jij had dit weekend toch dat uitje met je schoonouders? Hoe was het?” “Zullen we een kaartje sturen naar collega x, want die zit er ff een beetje doorheen.”

8. De opschepper

De collega die heel graag tegen ieder vertelt wat hij/ zij allemaal gedaan heeft en waar hij/ zij credits voor verdient. “Ja, dat was mijn idee. Ik dacht ineens: hier moeten we echt iets mee. En voilà. Ik had gelijk hè!” “Ik wil niet opscheppen, maar dat komt wel echt doordat ik ze een schop onder hun kont heb gegeven hoor, anders was er nu nog niets van gekomen.”

9. Het fossiel

De collega die al jaaaarenlang voor de organisatie werkt en vooral weet hoe het ‘vroeger’ was. “Weet je, vroeger, toen we nog maar met z’n 2-en op de afdeling zaten…” – “Dat was echt zo leuk toen we nog lekker klein waren. Iedereen kende elkaar nog en was geïnteresseerd in elkaar.”

10. De zeurpiet

De collega die áltijd wel iets te zeuren heeft. Over de koffie, over het weer, over de leidinggevende, over een collega, over de temperatuur op kantoor, over een pen, maakt niet uit wat. “Jéétje wat een hondenweer zeg.” “Die pennen hier op kantoor, serieus, aaaltijd kapot.” “De koffie hier blijft toch echt niét te drinken hè.”

11. De hypochonder

De collega die altijd denkt iets onder de leden te hebben en een heel arsenaal aan hulpmiddelen op zak heeft. “*kucht* Oh ja hoor, gaan we weer, zie je ik word weer zó verkouden. Het heerst ook echt hè? Ik googelde het vanmorgen al even en het huppelepup-virus heerst. Dat heb ik natuurlijk weer. *pakt tissues, neusspray, paracetamol, Strepsels en dropjes uit de tas.* Ik ga zo maar naar huis, want ik wil jullie niet aansteken.”

Nog meer typetjes? Eerder deelden we ook al 11 type collega’s die jij vast en zeker herkent.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 1

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.