Artikel
6 jun '22
6 juni '22
4 min

11 type collega’s op de werkvloer

Wekelijks breng je veel tijd door met je collega’s. Logisch dat je op de werkvloer allerlei verschillende types tegenkomt. Van de druktemaker tot de shopverslaafde en van de bemoeial tot aan de vragensteller. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Benieuwd of je jezelf of je collega’s herkent? Lees verder en bekijk vooral ook even de video van Iris Rulkens, die de 11 type collega’s op hilarische wijze onthult.

1. De flirt

Dit is de collega die altijd nét iets te aardig is en te veel complimenten geeft. Zelfs wanneer deze collega zich in een relatie bevindt. Uitspraken als, ‘Ben je naar de kapper geweest? Dat blonde staat je écht heel goed. Ik zou het wel weten als ik jouw man was hoor’, galmen meerdere keren per week door de afdeling.

2. De druktemaker

Deze collega heeft het altijd ‘druk, druk, druk’. Een overvolle agenda waardoor deze persoon de hele dag van afspraak naar afspraak rent. Een veelgebruikte quote van deze collega luidt: ‘Ja, schiet maar in, ik heb over drie weken ergens wel een gaatje vrij denk ik’.

3. De roddelkrant

‘Ik heb dus gehoord dat Inge zwanger is van Stefan. Ja en die waren net uit elkaar! En nu dus weer bij elkaar. Zal wel een ongelukje geweest zijn’. Deze collega is eigenlijk de wandelende privé die van alle kantoorjuice iets af weet en zich daar ook druk mee bezighoudt gedurende de dag.

4. De shopverslaafde

De collega die het gehele internet afstruint, de nieuwste items bestelt en dit vervolgens op kantoor laat bezorgen. ‘Ik ben effe bij de balie mijn pakketje ophalen hoor. Deze valt me een beetje tegen, wat vind jij? Houden of terugsturen?’.

5. De bemoeial

Degene die zich letterlijk met alles en iedereen bemoeit en meepraat zonder dat daar naar gevraagd is. Zowel werk gerelateerd als privé. ‘Sorry hoor, Ik hoor jullie overleggen, maar zo werkt dat dus helemaal niet. Je moet hier…’.

6. De lolbroek

Deze persoon heeft altijd de meest flauwe moppen paraat en vind zichzelf daarbij vooral heel erg grappig. Typische grappen als, ‘Het is groen en rolt van de berg. Wat is het?’, worden meerdere keren per week door deze collega gemaakt.

7. De egoïst

Deze collega heeft het vrijwel altijd over zichzelf en over dat hij/zij iets soortgelijks heeft meegemaakt, maar dan nog nét wat erger. Wanneer dit even niet het geval is, gaat het wel over de kinderen en hoe ontzettend goed ze het doen op school.

8. De babbelbox

Altijd aan het kletsen over van alles en nog wat en iedereen van het werk afhouden, daar is deze collega het allerbeste in. ‘Hoe was jouw weekend, meid? Mijne was zó leuk. Ik heb vrijdag een feestje gehad en daar heb ik zooo gelachen. Weet je wat er gebeurde??’.

9. De serieuze

De welbekende collega die echt alleen komt om te werken. Tussen alle social talk door gaat het tóch weer iedere keer over werk. ‘Sorry mag ik jullie héél even storen? Leuk hoor jullie weekend, maar ik was met die Excelsheet bezig en volgens mij klopt het niet wat je hebt ingevuld’.

10. De eter

Eigenlijk is deze collega heel de dag door aan het eten. Met name dingen die extra veel geluid maken, zoals wortels, crackers, appels etc.

11. De vragensteller

De collega die altijd overal zeker over moet zijn en daarom heel veel vragen stelt. ‘Wat is precies de deadline? Maken we het in Word? Hoeveel woorden moet het eigenlijk zijn? En aan hoeveel pagina’s zat je te denken?’

Dacht je nu écht dat we alle types behandeld hadden? Welnee, hier delen we nog 11 type collega’s die jij vast en zeker herkent.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.