Artikel
15 dec '23
15 december '23
3 min

Leven in het moment: elke dag een nieuwe kans

Met de slaap nog in mijn ogen zit ik om 4.45 uur in de auto op weg naar Schiphol. Vandaag is het zover: ik mag naar Manchester om daar mijn keynote te geven. Wat een enorm mooie kans en wat een eer dat ik mijn verhaal ook buiten de Nederlandse grenzen mag delen.

Al lopend door de bijna verlaten hallen op Schiphol, besef ik me dat ik me niet prettig voel. Iets weerhoudt me ervan om volop van dit moment te kunnen genieten. Ik besluit even rustig te gaan zitten. Waarom voel ik me zo? En ineens begrijp ik het…

Ik voel me eenzaam. Alleen op pad, de wereld in en weg van mijn vertrouwde omgeving. Jarenlang onderdrukte ik deze emoties om maar ongehinderd mijn weg op de carrièreladder te kunnen vervolgen. Maar nu is het een andere tijd, een andere reden om te reizen. Ik ben een ander mens geworden en heb inmiddels ook andere mensen om me heen.

Maar dit is toch een nieuwe ervaring? Waarom voel ik me dan toch zo beklemmend? Ik besef me dat ik een gevoel uit het verleden koppel aan mijn nieuwe belevenis.

Veel van onze gevoelens, gedachten en gedragspatronen nemen we mee uit eerdere ervaringen en hebben ongemerkt aanzienlijke invloed op hoe we een nieuwe dag en ervaring beleven. Dit belet ons om volledig in het moment te leven en nieuwe ervaringen toe te laten.

Stel je voor dat je jouw dag écht als een nieuwe dag kon beginnen. Dat je je oordelen, gevoelens uit het verleden, vaste patronen en overtuigingen zou kunnen laten verdwijnen. Door je oordeelloos te laten verwonderen door dat wat op het moment voor je ligt, zul je de mooiste belevenissen ook als échte waardevolle en unieke belevenissen zien.

Want jij, de wereld en je omgeving zijn morgen niet meer hetzelfde als vandaag. En daar, zittend op een iets te harde stoel in de verlaten vertrekhal, besluit ik het verleden los te laten. Loslaten, om ruimte te maken voor nieuwe belevenissen!

Door deze knop om te zetten heb ik ontzettend kunnen genieten van de vlucht, de mensen om mij heen, het podium en het publiek. Het was een enorm inspirerende en magische ervaring, alsof ik het voor het eerst heb mogen doen!

Durf jij je leven te leven zoals jij dat wil?

Over Paul Ramakers

Paul Ramakers is een voormalig manager die carrière maakt bij een grote multinational. Hij heeft een succesvolle loopbaan totdat in 2019 een kwaadaardige tumor in zijn been hem stil doet staan. De tumor leidt tot amputatie van zijn rechterbeen. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat hij zijn leven en prioriteiten opnieuw overweegt. Hij beseft dat hij te veel bezig is met presteren en carrière maken, ten koste van zijn familie en zichzelf. Hij neemt ontslag en heeft nu als missie om anderen te inspireren om bewuste keuzes te maken en eigenaar te worden van hun eigen leven.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 4

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.