Mensen die mij kennen weten dat mijn liefdesleven niet altijd rooskleurig geweest is. En mijn carrièrepad kende ook nogal wat hobbels. Ik bedoel.. mijn cv heeft intussen 4 kantjes. Maar op dit moment ben ik verliefd. Hoteldebotel ook echt. En gelukkig is de liefde wederzijds. We hebben duidelijk voor elkaar gekozen, mijn baas en ik.

Wat beide relaties met elkaar gemeen hebben is dat mijn onderbuikgevoel een veel grotere rol speelde dan de ratio. In de liefde is dat natuurlijk hartstikke logisch. Tenminste.. ik heb normaalgesproken geen voors- en tegenslijstje voor een partnerkeuze. Ik heb kriebels in m’n buik of ik heb ze niet. Ik kijk ernaar uit om hem te zien, of niet. Bij een carrièreswitch gaat dat in mijn geval toch anders. Meestal..

Ik heb, lang lang geleden, goed nagedacht over wat ik wilde worden als ik groot was. Ik heb er een specifieke opleiding voor gevolgd en ben heel gericht gaan solliciteren. En ja, ik ben daardoor een grote liefde tegen het lijf gelopen. Maar helaas is liefde alleen soms niet genoeg. Het potje met geld was op en ik stond dus weer op straat. Met een gebroken hart, een stapel afscheidscadeautjes en m’n ziel onder m’n arm. De banen die volgden waren het allemaal net niet. Ze waren voor een ander misschien een schot in de roos, maar mijn hart lag nog bij die oude liefde. En zo rolde ik van tijdelijke baan in tijdelijke baan. En ergens rolde ik zelfs, geheel per ongeluk, in een heel andere beroepsgroep. Ik stond altijd voor de klas, maar nu zat ik plots aan een bureau!

Die grote verandering was precies wat mijn gebroken hart nodig had. Fijne collega’s, veel nieuws te leren en een bedrijf waar je u tegen zegt. This is it! Weg met dat liefdesverdriet!

Tot het nieuwe er toch echt wel vanaf was. Toen sloeg de twijfel toe. Ik ging intern wat proeven van andere functies. Mondjesmaat. Maar lange tijd zag ik het niet zitten om die inmiddels oude vertrouwde functie écht los te laten. Ondanks dat de liefde voor die functie toch echt over was en ik m’n hart was verloren aan een nieuwe. Het oude was namelijk nog wel comfortabel. Bekend. Een volledige overstap naar die nieuwe functie gunde ik mezelf ook nog niet helemaal. Misschien wel omdat het als vreemdgaan voelde. Of eigenlijk meer als een open relatie ofzo, want het was geen geheim dat ik rondsnuffelde. Hoe dan ook, het voelde niet oké.

Vol op m’n gezicht gegaan

Tot ik door een heftig life event compleet onderuit ging. Mijn hele fundament aan diggelen. Waar ik lang m’n kop in het zand stak en alles wel prima vond, zag ik nu in dat de liefde voor mijn oude vertrouwde baan toch écht wel minder was dan toen het op m’n pad kwam. De oplossing? Uit elkaar gaan. Met een enorm dubbel gevoel maakte ik de overstap naar een functie waar ik gaandeweg al wat van had geproefd. Ik liet eindelijk die liefde toe en gunde het mezelf ook om blij te worden van mijn werk.

Papieren voor deze functie had ik niet, ik had nooit een opleiding of training in deze richting gevolgd. Ik deed het omdat ik het leuk vond. Toen ik hoorde dat ik hiervoor betaald zou worden kon ik zelfs mijn lach niet onderdrukken. Misschien niet heel slim van me om hardop te lachen in een arbeidsvoorwaardengesprek, maar gelukkig lachte mijn nieuwe baas mee. De liefde bloeide meer en meer op. En die liefde maakt dat ik nu helemaal hoteldebotel met een grote grijns op m’n gezicht mijn column zit te tikken. Grinnikend van het idee dat ik hiervoor betaald krijg.

Ben jij echt krampachtig aan het vasthouden terwijl de liefde over is? Soms, zoals in mijn geval, is van baan wisselen de juiste keuze. Op naar een nieuwe liefde. Maar wat betreft mijn huidige baan zit ik nu eindelijk goed. Lucky me..

Wil jij weten hoe hoog jij scoort op werkgeluk? En hoe je jouw werkgeluk kunt vergroten? Check het met de werkgeluktest en ontvang direct tips om jouw werkgeluk te vergroten.

Over Miranda de Ruijter

Miranda heeft inmiddels een cv van zo’n 4 kantjes met vooral banen in het onderwijs, maar heeft haar werkgeluk uiteindelijk gevonden bij Driessen Groep. Haar guilty pleasure is toch wel taalfouten verbeteren. Omdat dit in het dagelijks leven not done is, leeft zij zich wat dat betreft graag op haar werk uit. Zelf schrijft ze dus ook. Een interview waarbij ze het werkgeluk uit iemands ogen ziet spatten maakt haar een gelukkig mens, maar ook aan de wat taaiere onderwerpen geeft ze graag haar eigen draai. Het liefst met een beetje luchtigheid. En laat werk&geluk daar nou net hét platform voor zijn.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 2

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.