Artikel
29 nov '22
29 november '22
4 min

Gedeelde smart: 7 beschamende kantoorblunders

Fouten maken hoort bij het (werk)leven, en is helemaal niet erg. Maar van sommige blunders gaat het schaamrood je flink op de kaken staan. Even lachen? Wij delen de leukste kantoorblunders. Hoeveel kun jij er afstrepen?

#1: Naar de verkeerde persoon mailen

Je bent zeker niet de eerste die een keer een mail naar de verkeerde persoon heeft gestuurd. Nu hangt het natuurlijk behoorlijk af van de inhoud van de mail, in hoeverre het schaamrood je naar de kaken zal stijgen. Maar een mail naar degene die het onderwerp is van je (roddel)epistel is natuurlijk eh… een gevalletje onder het bureau kruipen en er nooit meer onderuit komen. Of wat dacht je van een mail naar je baas afsluiten met ‘xxx’? Is er iemand bij wie dit níet een keer gebeurd is?!

#2: Gênante toestanden met je baas

Je staat op je allereerste vrijdagmiddagborrel in de bedrijfskantine aan je wijn te nippen als er iemand naar je toekomt. ‘En? Hoe is je eerste week bevallen?’ vraagt-ie geïnteresseerd. Je vertelt hoe het werk je afgaat en begint een kleine rant over je nieuwe niet-zo-sociaal-vaardige collega’s op de afdeling. Omdat het hoort vraag je semi-geïnteresseerd: ‘En, wat doe jij dan?’ ‘Ik ben de directeur.’
Oeps… Nou goed, je bent in ieder geval eerlijk geweest over je ervaringen tot nu toe. Nu nog hopen dat je contract verlengd wordt.

#3 Dronken worden tijdens het personeelsfeest

Een personeelsfeest is vaak alleen leuk als:
a: je toffe collega’s hebt, of
b: je geen toffe collega’s hebt, maar er genoeg alcohol is.

Want heb je niet direct een klik met je vakgenoten, dan kun je je behoorlijk verloren voelen op zo’n avond. Om de spanning er wat af te halen en je een beetje op je gemak te laten voelen, drink je een wijntje. En nog één. En nog één. En nog één… Totdat je uiteindelijk daggerend op de dansvloer staat, je iedereen eens even flink de waarheid vertelt over wat je nu écht van ze vindt en vervolgens boven de wc-pot eindigt met Corien van crediteuren die je haren uit je gezicht houdt. Dat wordt een flinke walk of shame maandagochtend…

#4 Gênante toestanden tijdens een presentatie

Een presentatie houden tegenover je collega’s blijft voor veel mensen een lastig moment. Al die ogen die op je gericht zijn leveren behoorlijk wat spanning op. Het laatste wat je op zo’n moment wilt is dat er iets verkeerd gaat. Zul je nét zien: je scheurt uit je broek, je zet per ongeluk een privéfilmpje op je laptop aan ten overstaan van iedereen of er zit een gigantische vlek op een dubieuze plek. Het kan allemaal. En het gebeurt ook allemaal. De enige oplossing: lach erom.

#5 Een harde scheet laten op kantoor

Het is muisstil op kantoor. Iedereen zit diep verzonken in zijn mail/berekening/online aankoop en het enige wat je hoort is af en toe wat getik op een toetsenbord. Totdat… jij plots een knétterharde scheet laat. Oh. Mijn. God. 1000 dingen ratelen door je hoofd. Kun je je collega de schuld geven? Geloven ze je als je zegt dat je stoel dat geluid veroorzaakte? Kunnen ze je hiervoor ontslaan?! Tja, jij kunt er ook niks aan doen dat je darmen die traktatie van die collega niet zo goed kunnen verteren.

#6 De verkeerde website open hebben staan als je baas meekijkt

Terwijl jij lekker de nieuwste juice zit te lurpen via je favoriete juicekanalen, staat je baas ineens naast je stoel, bedenkelijk te kijken. ‘Ja eh… ik ben even research aan het plegen.’ Ja jongens, wie bedenkt dan ook dat acht uur lang non-stop werken een goed idee is? Nee, jij hebt pauzes nodig! Juicekanalen checken, kattenfilmpjes kijken, online shoppen onder werktijd: niemand zou zich hiervoor hoeven schamen. Nu je baas nog overtuigen.

#7 Je ziekmelden en vervolgens gespot worden door een collega

Laten we voorop stellen: je ziek melden terwijl je niet ziek bent is nooit een goed idee. Maar grote kans dat je je ooit eens ziek gemeld hebt omdat je een dikke kater had, omdat geen énkele vezel in je hele lijf zin had om naar kantoor te gaan of omdat je gewoon een bloedverziekende hekel hebt aan je baas. Tja, kan de beste overkomen. Maar zorg er dan voor dat je wél binnenshuis blijft. Zorg voor een goedgevulde voorraadkast, houd een Netflix-marathon en ga voor een beroerde joggingbroek-look voor het geval een collega besluit op ziekenbezoek te komen. Je hebt tenslotte wat uit te leggen als je heerlijk met je cappu in het zonnetje op terras zit, nietwaar?

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.