Artikel
24 aug '22
24 augustus '22
4 min

De 10 collega’s die je niet kunt missen

Collega’s. Ze maken je dag leuker, je werk gemakkelijker en je humeur beter. Als het goed is dan. Je kunt niet zonder ze, toch?! En zeker niet zonder deze 10 collega’s. Wie van jouw collega’s herken jij in onderstaande types?

De alwetende

Deze collega is altijd van alles op de hoogte. Maar dan ook echt álles. De standpunten van Trump? Check. De nieuwe openingstijden van de Albert Heijn om de hoek? Check. De naam van de kleur op de muur in de hal van de receptie op kantoor? Check. Met deze collega in je team, heb je Google niet meer nodig.

Motto: Met mijn gedachten ergens anders, ben ik altijd overal.

De optimist

Vrolijker vind je ze niet. Deze collega heeft altijd een lach van oor tot oor, is altijd goed gemutst en weet altijd alles van een positieve kant te belichten. Zelfs de dingen die nu eenmaal echt niet zo leuk zijn. Even een goede vibe nodig? Dan ben je bij hem/haar aan het juiste adres.

Motto: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.

De grapjas

Deze collega heeft altijd zijn/haar lolbroek of zijn/haar grapjas aan en zorgt voor de nodige (en onnodige) grapjes tussen jullie serieuze werkzaamheden door. Hij/zij zorgt voor een flinke dosis humor én zorgt er mede voor dat jij ’s ochtends met plezier naar je werk gaat.

Motto: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

De knapperd

Ook deze collega zorgt er mede voor dat jij met plezier naar je werk gaat, want oh, wat een lekker ding. Wie kan zich nou concentreren met zo’n lekker snoepje voor zijn/haar neus? Een vrijstaand huis, grote tuin, 3 kinderen (twee jongens en een meisje)… Ahum, back to work.

Motto: Genoeg over mij gepraat, laten we het over jou hebben: wat vind jij van mij?

De lunchdate

Misschien niet altijd een directe collega, maar wel een hele gezellige. Met deze collega “klets je even lekker bij”. Over het weekend, het weer, andere collega’s, koetjes en kalfjes… Je kent het wel. Maar: altijd vergezeld door een heerlijke lunch, want…

Motto: Liefde gaat door de maag.

De nerd

Krijg je de printer niet aan de praat? Geen probleem, deze collega weet raad. Draaitabellen maken in Excel? Ook daar draait deze collega zijn hand niet voor om. Weer eens trubbel met de opslag van je iPhone? Hij/zij heeft natuurlijk een oplossing. En het allerbeste: hij/zij helpt je nog met liefde en plezier ook.

Motto: Waarom moeilijk doen als het samen kan?

De snoeperd

Probeer je op de lijn te letten? Dat gaat niet met deze snoepkont in de buurt. Hij/zij zorgt altijd voor een gevulde pot snoep en is ook niet te beroerd om jou regelmatig iets lekkers aan te bieden. Chocolade, dropjes, winegums, taart. Het maakt eigenlijk niet uit.

Motto: Dunne mensen zijn makkelijker te ontvoeren. Stay safe, eat cake.

De redder in nood

Misschien wel de liefste collega, de meest onmisbare en de meest onopvallend productieve. Hij/zij is er altijd als jij net even dat extra zetje nodig hebt. Heb je iets te veel hooi op je vork genomen? Dan helpt deze collega je graag. Zit je ergens mee? Op het werk of in je thuissituatie? Hij/zij biedt altijd een luisterend oor en hulp waar nodig.

Motto: Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren.

De gangmaker

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje. Valt er ergens wat te vieren, dan is deze collega er als de kippen bij. Valt er niets te vieren? Dan verzint hij/zij wel iets en maakt er iets leuks van. Op een personeelsfeestje staat hij/zij als eerste op de dansvloer en een biertje (of 2 of 3 of meer) zal deze collega ook zeker niet afslaan.

Motto: Het leven is een feest, je moet alleen zelf nog even de slingers ophangen.

De roddelaar

Benieuwd of ‘de gangmaker’ nog wat stof heeft doen opwaaien tijdens het personeelsfeestje? Stop met zoeken, want dan is daar deze collega. Hij/zij weet alles van iedereen in jullie bedrijf. Niets is nog geheim en zeker niet als deze collega er lucht van gekregen heeft. En een leuke roddel over je baas gaat natuurlijk als een lopend vuurtje…

Motto: Sommige roddels zijn te mooi om er geen realiteit van te maken.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.