Artikel
17 mrt '22
17 maart '22
4 min

5 populaire trainingen voor persoonlijke ontwikkeling

Een hot item, persoonlijke ontwikkeling. Het is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken als je een beetje goed voor de dag wilt komen op de arbeidsmarkt. Wil jij aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, maar heb je geen idee hoe of wat? De keuze is reuze, daarom selecteerden wij 5 trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

1. NLP

De communicatie tussen mensen is een essentieel onderdeel van elkaar begrijpen. Maar we communiceren grotendeels onbewust. We focussen onszelf vooral op de boodschap die we willen overbrengen. Hoe we dit doen en wat dit met de ander doet, zien we regelmatig over het hoofd. Om effectief te communiceren moet je niet alleen bezig zijn met wat je zegt, maar ook met de manier waarop je het zegt. In de leerlijn Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) leer je hoe je dit doet. En heb je deze leerlijn afgerond, dan is er nog altijd de leerlijn NLP Master Practitioner. Liever laagdrempelig kennismaken met NLP? Dat kan ook! Mensium biedt hiervoor een gratis kennismakingsworkshop aan.

2. Assertiviteit

Vaak weet je best wat je wilt, maar vind je het moeilijk om dat uit te spreken. Omdat je de ander niet voor het hoofd wilt stoten, of geen gedoe wilt. In de training ‘Vergroot je assertiviteit’ reken je af met dit soort belemmeringen. Duidelijk en direct vertellen wat je wel en niet wilt. Dat ga je leren. Met deze assertiviteitstraining leer je dat op een vriendelijke, maar krachtige manier. Want assertief zijn is durven, maar het is ook techniek: weten welke woorden je moet gebruiken en hoe je krachtig tegenover iemand staat.

3. Als perfectionist in je kracht staan

Je wilt het niet goed voor elkaar hebben, maar perfect. Met de touwtjes in handen. Gewoon goed is voor jou niet genoeg. Je legt de lat hoog. Kan de lat nog hoger? Dan leg je de lat daar. Je vindt het maar wat irritant als anderen het niet zo nauw nemen met die hoogte. Toewijding is je kracht, maar ook je valkuil. Met Perfectionist én in je Kracht vind je de juiste balans. Ontdek in deze training en 3 losse coachingsgesprekken hoe je blijft werken vanuit je kracht, zonder jouw kwaliteiten als perfectionist te verliezen.

4. Weerbaarheid

Weerbaarheid en vrijheid. Dat is waar het om draait bij de Unbreakable Academy. Deze academy is opgericht door Sander Aarts, een voormalige Special Force van het Korps Mariniers. Hij was daar 16 jaar actief en heeft er veel kennis opgedaan over samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Deze kennis deelt hij graag met je. De trainingen gaan met name om kennis over weerbaarheid, presteren onder druk en persoonlijke ontwikkeling.

Sander deelt zijn kennis in de vorm van presentaties, workshops, trainingen en cursussen. Wat deze cursus persoonlijke groei je oplevert? Onder andere meer zelfvertrouwen, minder stress, meer kracht, meer focus en een productiever bestaan. Ook leer je over mentale vaardigheden, presteren onder druk en beter samenwerken met de mensen in je omgeving en op het werk.

5. Persoonlijk leiderschap

Wil jij meer grip op jezelf, je werk en je omgeving zodat je sterker staat als professional en doet waar je je goed bij voelt? In deze training vergroot je jouw persoonlijk leiderschap en leer je richting geven aan je eigen leven. Bewustwording van je drijfveren, talenten en waarden helpt je om beter onderbouwde keuzes te maken. Daarmee benut je jouw kwaliteiten optimaal in het dagelijks leven en in je werksituatie. Je behaalt vanuit jouw eigen kracht je doelen, zodat je minder wordt geleefd, meer energie hebt en kunt zijn wie je wilt zijn.

Wil je eerst wat meer lezen voordat je écht aan de slag gaat? Lees dan wat we verder te vertellen hebben over persoonlijke ontwikkeling.

Miranda de Ruijter
Redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.