Artikel
22 mei '23
22 mei '23
2 min

Verschillende generaties op de werkvloer

Verschillen in waarden, normen en verwachtingen, het is bij veel werkplekken dagelijkse kost. En dat komt voor een groot deel door de verschillende generaties die we op de werkvloer tegenkomen. Iris Rulkens laat de verschillen duidelijk zien in de video in dit artikel. Natuurlijk lekker uitvergroot, op geheel eigen wijze. Zo zie je de verschillende generaties tijdens een sollicitatiegesprek, tijdens het werk, in een vergadering, een POP-gesprek en op vrijdag voorbij komen. In welke generatie herken jij jezelf?

Tijdens een sollicitatiegesprek

“Wat maakt jullie organisatie zo bijzonder? Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden? Hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden? En zijn jullie wel een beetje duurzaam bezig? Hoe is de vibe hier eigenlijk?” Enkele vragen die zomaar gesteld kunnen worden door iemand uit generatie Z.

Tijdens het werk

De werkweek zelf indelen? Thuiswerken, een workation of vanuit een café werken? Schiet je lichtelijk in de stress bij het idee alleen al of werk je heerlijk vanuit een cafeetje met een haver-latte? En die updates van Outlook die je om de oren vliegen. Hoe deal je daarmee? “Frans, kun jij misschien zo even met me meekijken? Ik heb nu die nieuwe update van Outlook en ben echt alles kwijt, kan geen knop meer vinden.” Of ben jij Frans, die de stressende collega’s weer wegwijs maakt na een update?

Tijdens een vergadering

Vergaderingen, we kunnen er niet omheen. Maar hoe zit jij in zo’n vergadering? Wil je dat iedereen meteen to the point komt en zich aan de agenda houdt? Of ben je meer van eerst even social talk? “Ja, mijn weekend was ook echt fijn. Heerlijk effe terrasje gepakt, wijntje, zonnetje op m’n bol.”

In een POP-gesprek

Hoe ga jij een POP-gesprek in? “Had ik dit moeten voorbereiden? Maar jullie vertellen me toch vooral wat jullie van mijn functioneren vinden en of ik daarvoor een salarisverhoging kan verwachten?” of “Waar ik dus vooral naartoe wil werken is een leidinggevende functie. Ik denk dat ik mijn competenties goed in kan zetten en kan ontwikkelen om door te groeien tot een functie waarin ik een team begeleid. Ik bedoel, die doorgroeimogelijkheden zijn er hier wel toch?”

Op vrijdag

“Vrijdagen? Dat zijn toch gewone werkdagen?” Op vrijdag gaan we bijna het weekend in en start ergens in de middag de vrijmibo, maar niet voor iedereen, want soms roept het werk net wat harder dan dat biertje, frisje of glaasje wijn.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.