Artikel
21 jul '23
21 juli '23
4 min

8 type vakantiegangers, welke ben jij?

Rust en ontspanning, iets waar we massaal naar uitkijken rond de zomervakantie. Maar wat voor vakantieganger ben jij eigenlijk? In dit artikel stellen we je voor aan 8 verschillende type vakantiegangers. Herken jij jezelf of je collega’s in een van deze vakantietypes? Of krijg je juist inspiratie voor je volgende reis? Iris Rulkens zet de verschillende type vakantiegangers in de video in dit artikel weer op geheel eigen wijze neer. 

1. De toerist

Voor deze collega draait vakantie om het ontdekken van nieuwe steden en het absorberen van cultuur. Van tevoren lees je alles over de bezienswaardigheden, je kent de geschiedenis of zoekt deze maar wat graag uit en bezoekt belangrijke historische plekken. In plaats van met het gezin of je reismaatje op de foto te staan, poseer je voornamelijk bij de bezienswaardigheden. En zie je een kerkje? Dan móet je daar een kaarsje branden of op z’n minst even binnenkijken.

2. De all-inclusive-lover

Voor de vakantieganger die geen zin heeft in onverwachte kosten en graag zorgeloos wil genieten, is de all-inclusive vakantie perfect. Je verblijft het liefst bij het zwembad of het strand en laat je verwennen met eten en drinken op commando. Thema-avond op het resort? Geen probleem! Lachen joh. En het buffet is om je vingers bij af te likken. Echt iets van het land zien, dat staat niet bepaald hoog op de prioriteitenlijst.

3. De globetrotter

Voor de vakantieganger die echt de wereld wil verkennen, is geen bestemming te ver. Je neemt minimaal 3 of 4 weken vrij om de wereld rond te reizen. Van Nieuw-Zeeland tot Sri Lanka, van een cruise naar safari, je wil de hele wereld zien en leert jezelf pas écht kennen door te reizen. Het liefst met een backpack als trouwe metgezel.

4. Het als-de-kids-maar-blij-zijn type

Voor de vakantieganger bij wie een geslaagde vakantie afhangt van de kinderen, staat het plezier van de kleintjes altijd voorop. Van glijbaanparken tot kidsclubs met allerlei activiteiten, je zorgt ervoor dat de kinderen optimaal genieten, zodat ook jij kan ontspannen. Want laten we eerlijk zijn, als de kids blij zijn, dan zijn wij dat ook! Kom maar op kinderdisco!

5. De patriot

Voor de vakantieganger die trouw blijft aan Nederland, is er geen betere plek om vakantie te vieren dan in ons eigen kikkerlandje. Waarom de grens oversteken als we het hier zo goed hebben? Je hoopt op goed weer in Nederland en waardeert de nabijheid van de Appie om de hoek. Van de Waddeneilanden, Friese Meren, de Veluwe tot Zeeland, er is hier genoeg moois te zien. Of je blijft gewoon lekker rund um hause, ook fijn!

6. De natuurliefhebber

Voor de vakantieganger die één wil zijn met de natuur, gaat er niets boven bergbeklimmingen en wandelvakanties. Je verkiest groene landschappen, rivieren en bergen boven toeristische trekpleisters, drukke stranden of indrukwekkende gebouwen. Een reis vol natuurpracht en rust is het ultieme doel. En een beetje regen? We zijn niet van suiker en regen is goed voor de natuur. Regenlaarzen en regenjas aan en hop hop naar buiten.

7. Het lekker-even-niks type

Voor de vakantieganger die gewoon even wil ontspannen, staat ‘niks doen’ hoog op het prioriteitenlijstje. Genieten van me-time, quality time met je partner of familie is het belangrijkste. Een dagje naar het strand, zwemmen, lekker eten, drinken en af en toe een borreltje is genoeg. Misschien een bezoekje aan de lokale markt, maar verder vooral relaxen en genieten van de rust.

8. De fortbewaker

En dan is er nog de collega die niet op vakantie gaat, of pas later dan de rest. Je houdt het kantoor draaiende en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt tijdens de vakantieperiode. De lampen blijven aan dankzij jou.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 1.5 / 2. Aantal stemmen 4

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.