Artikel
9 aug '22
9 augustus '22
3 min

5 redenen waarom een werk-bestie een must is

Een nieuwe baan? Good for you! Natuurlijk is het belangrijk dat je nieuwe werk aansluit bij je skills en interesses, maar onderschat ook het sociale aspect van werken niet. Heb je namelijk al een nieuwe werk-bestie gespot? Zo nee, ga dan actief op zoek naar je nieuwe kantoorvriend(in). En wel hierom!

Je hebt altijd iemand om mee te lunchen

De lunchbreak kan nog weleens voor ongemakkelijke momenten zorgen. Je zal niet de eerste zijn die zwijgend met zijn of haar collega’s aan een tafeltje z’n bammetjes zit weg te werken. Waar je je tijdens werkuren nog kan verschuilen achter je scherm, moet je tijdens de lunchpauzes ‘sociaal doen’ met mensen waar je eigenlijk niks mee hebt. Gelukkig is daar je werk-bestie! Met hem of haar voelt pauze ook echt als pauze en komen de leukste onderwerpen voorbij. Oeps, is het alweer half 2?

Kantoorjuice uitwisselen

Eén van de leukste dingen van op een kantoor werken is natuurlijk de kantoorjuice. Waarom komt Kees van crediteuren sinds kort iedere dag in z’n nette blouse naar kantoor..? Wat speelt er tussen Janine en Erik van marketing en klopt het dat het vertrek van Mariëlle bij sales niet geheel vrijwillig was? Je bestie en jij houden elkaar volledig op de hoogte via alle interne communicatiekanalen. Breekt de dag lekker, toch?

Ongemakkelijke personeelsuitjes

Och… de verplichte personeelsuitjes. Van boerengolf tot een stadwandeling en van een escaperoom tot fierljeppen. Niemand die er blij van wordt om verplicht met z’n twee generaties oudere kantoorgenoot te gaan koeknuffelen. Gelukkig is daar je werkvriend(in) om de boel een beetje op te spicen. Samen komen jullie deze verplicht-oh-zo-gezellige middag wel door.

Lekker uitrazen of uithuilen

Bitchy Brenda die jou ten overstaan van het hele Marketing-team afvalt, je manager die weer eens niet op jouw mails reageert of gedoe in je privéleven. Soms gaat het simpelweg even ruk en wil je je boosheid of verdriet spuien. Maar om dat nou bij Gerda van de receptie te doen of je vriendinnen onder werktijd te gaan bellen, vind je ook niet zo prettig. Gelukkig kun je áltijd bij je werk-bestie terecht. Plan een ‘koffiebreak’ in jullie agenda’s en niemand die jullie stoort.

Een werk-bestie maakt je succesvoller

Wist je dat uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een goede vriend(in) op je werk je beter laat presteren en je succesvoller maakt? Simpelweg omdat je je beter voelt met zo’n fijne vriendin om je heen! En als je je beter voelt, presteer je beter. Bovendien maakt zo’n vriend of vriendin je werk leuker en als je iets leuk vindt, zul je je meer inzetten – wat je uiteindelijk succesvoller maakt.

Tips voor het vinden van jouw werk-bestie

Heb jij jouw werk-bestie nog niet gevonden? Ga wat vaker naar kantoor en probeer wat casual praatjes bij het koffiezetapparaat aan te gaan. Zorg ook dat je geen enkele borrel of geen enkel personeelsfeest mist. Werkt er simpelweg niemand bij jou op kantoor waar je mee klikt? Dan helpt het om bij een bedrijf te gaan werken dat goed bij jou en je interesses past. Solliciteer bijvoorbeeld bij een modemerk als je gek bent op fashion, ga voor een stichting als je een maatschappelijk hart hebt of grijp je kans bij een grote uitgeverij of televisieproducent als je niet genoeg krijgt van media. Grote kans dat je er veel gelijkgestemden zult vinden waarmee je makkelijk vriendschappen aangaat. Succes!

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 1

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.