Interview
23 mrt '22
23 maart '22
3 min

Veel vakantiedagen én jezelf blijven ontwikkelen bij Fontys

De tijd dat een goed salaris dé reden was om voor een baan te kiezen, is voorbij. We willen een goede sfeer op de werkvloer, mogelijkheden om ons te ontwikkelen én een fijne balans tussen werk en privé. In deze rubriek gaan we op zoek naar bedrijven met bijzondere arbeidsvoorwaarden. Dit keer spreken we Frans Möhring, P&O Directeur van Fontys.

Welke bijzondere arbeidsvoorwaarden hebben jullie bij Fontys?

“We hebben een aantal specifieke Fontys-regelingen. Reis je als medewerker met het openbaar vervoer naar het werk? Dan kan je rekenen op 100% reiskostenvergoeding. We stimuleren het duurzame alternatief. Op sommige instituten kun je vervolgens ook gebruik maken van deelfietsen of deelauto’s. Ook kunnen onze medewerkers flexibel invulling geven aan hun werktijden én mogen ze kiezen: werk ik op kantoor of thuis?”

Hoe organiseren jullie thuiswerken binnen de organisatie?

“Gestimuleerd door corona hebben we per september 2021 een flexibele reiskosten-thuiswerkregeling gebouwd. Als medewerker bepaal je zelf of je thuis of op kantoor werkt. Wij zorgen voor een goed bureau, bureaustoel en scherm. Daarnaast krijgen medewerkers een vergoeding van 2 euro per thuiswerkdag. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, gaan we op zoek naar een modus die goed werkt. Vergaderingen vinden bijvoorbeeld altijd fysiek én online plaats, zodat je niet op kantoor aanwezig hoeft te zijn.”

Een arbeidsvoorwaarde die vaak genoemd wordt in het onderwijs: veel vakantiedagen!

“Zeker! Daar kiezen veel medewerkers bewust voor. En ik ben ervan overtuigd dat die periodes van rust een heel positief effect hebben op onze productiviteit. De boog kan niet altijd gespannen zijn, creatieve ideeën ontstaan vaak juist in periodes van rust. We merken dat onze medewerkers daardoor veel werkgeluk ervaren en hun deskundigheid heel natuurlijk goed onderhouden. Omdat ze niet helemaal ‘op’ zijn, maar weten dat ze af en toe af kunnen schakelen.”

Blijven ontwikkelen is een must. Vertel…

“Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, want het onderwijs en onze maatschappij veranderen ook in razendsnel tempo. En daar willen wij als onderwijsinstelling op in kunnen spelen. We investeren meer dan tien miljoen euro per jaar in professionalisering en hanteren 80 uur per medewerker als richtlijn voor ontwikkeling en scholing. Iedereen in onze organisatie heeft iets met leren en er is natuurlijk ook heel veel kennis te halen en te brengen. En onderschat niet hoe de samenwerking met studenten de ontwikkeling van de docent prikkelt. Dat is een prachtig samenspel!”

Heb je nog wensen op het vlak van arbeidsvoorwaarden?

“Ik heb niet specifiek een arbeidsvoorwaarde die ik graag zou terugzien, maar het lijkt me mooi als steeds meer mensen uit andere sectoren deels in het onderwijs te vinden zijn. Zo verbinden we theorie en praktijk en ik denk ook dat het een hele mooie combinatie kan zijn die echt bijdraagt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en aan die van de student. Bij Fontys werk je niet voor een aandeelhouder, maar voor de toekomst van de volgende generatie. Werken bij Fontys is waardevol in meerdere opzichten. Dus als we een omgeving weten te creëren waarin steeds meer professionals met één been in het onderwijs staan, dan ben ik heel tevreden!”

Meer lezen over werken bij Fontys? Check: www.fontysmaaktgelukkig.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.