Artikel
15 apr '21
15 april '21
2 min

Factcheck: thuiswerken, hoe zit het met mijn reiskostenvergoeding?

Door corona zijn we natuurlijk massaal thuis gaan werken, want 'thuiswerken, tenzij...'. Dat heeft zo zijn voordelen, we hoeven bijvoorbeeld op die thuiswerkdagen geen rekening te houden met reistijd. Maar dat kan wel betekenen dat je ineens geen reiskostenvergoeding meer krijgt, omdat je natuurlijk de auto niet meer in stapt voor je werk. Logisch misschien, maar toch jammer als je dat extra geld goed kon gebruiken.

Dus werk jij nu veel thuis en had je voorheen een reiskostenvergoeding? Dan vraag je je vast af hoe het nu met deze vergoeding zit. Wettelijk is er niets vastgelegd over reiskostenvergoeding, en dus al helemaal niet in combinatie met thuiswerken. In veel cao’s, arbeidsovereenkomsten en bedrijfsreglementen zijn er wél afspraken over gemaakt. Maar gelden deze afspraken ook als je thuiswerkt of stopt de reiskostenvergoeding dan per definitie?

Reiskostenvergoeding bij thuiswerken? De keuze ligt bij de werkgever

Wanneer je door corona (bijna) volledig thuiswerkt dan mag je werkgever de vaste reiskostenvergoeding, die je al had, nog blijven uitbetalen. In ieder geval tot 1 juli 2021. Voorwaarde is dat het een vaste vergoeding betreft die je al vóór 13 maart 2020 kreeg. Je werkgever mag er overigens ook voor kiezen om de reiskostenvergoeding alleen uit te betalen voor dagen waarop je daadwerkelijk reiskosten maakt en dus niet voor het thuiswerken. Krijg je van jouw werkgever een thuiswerkvergoeding dan zal de reiskostenvergoeding in de meeste gevallen stopgezet worden.

Bron: Belastingdienst.nl

Miranda de Ruijter
Redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.