Artikel
2 mrt '23
2 maart '23
5 min

9 manieren om geld te verdienen zonder (heel) hard te werken

Veel geld verdienen, weinig werken: is dat niet de droom van iedereen? Het lijkt onrealistisch, maar er zijn genoeg mensen die geld binnenharken zonder er nou heel veel moeite voor te doen. Laat je inspireren door onderstaande mogelijkheden!

1. Beleggen

Beleggen is eigenlijk slapend rijk worden. Het is hét ultieme voorbeeld van passief inkomen genereren. Het enige wat je hoeft te doen is hier af en toe wat geld voor op een beleggingsrekening te zetten of zelf aandelen te kopen. Wel is het belangrijk dat je je van tevoren goed verdiept in beleggen. Ga dus niet direct al je spaargeld in crypto’s investeren. Hoe kun je beleggen zonder al te veel risico? Hoe zorg je voor voldoende spreiding in je aandelenportefeuille? Hoeveel geld kun je opzij zetten om te beleggen, zonder dat je straks je nieuwe wasmachine niet kunt betalen? Lees je in!

2. Een website met affiliatemarketing-constructie

Ook affiliatelinkjes op je blog of instagrampagina verwerken is een manier om inkomen te genereren zonder er veel voor te hoeven doen. Dit zijn linkjes naar producten in webshops waarvan jij een (klein) deel van de opbrengst krijgt als iemand via jou het product koopt. Dus schrijf jij een blog over snel geld verdienen, dan kun je referen naar boeken over dit onderwerp. Maar… het zal weinig opleveren als je amper lezers of volgers hebt. Dus dat betekent dat er in eerste instantie veel tijd en werk gaat zitten in het opbouwen van een (lezers)publiek. Maar als je die eenmaal hebt, kun je (iets meer) achterover leunen en de linkjes hun werk laten doen. Cashing!

3. Je huis of auto verhuren

Je hoeft niet altijd een speciaal talent te hebben om wat (extra’s) te verdienen. Je kunt ook je bezittingen verhuren. Wat dacht je van je auto of je huis als jij bijvoorbeeld op vakantie bent of voor werk in het buitenland zit? Tegenwoordig gaat dat heel makkelijk via sites als Airbnb en SnappCar. Maar let op: wist je dat als je een hypotheek hebt op je huis, je formeel toestemming moet vragen aan je hypotheekverstrekker? En ben je aangesloten bij een Vereniging van Eigenaren? Vraag dan ook eerst toestemming aan de vereniging.

4. Spullen verkopen op Marktplaats

Een open deur, maar soms moet je er even aan herinnerd worden dat je thuis waarschijnlijk nog héél veel onnodige spullen hebt liggen waar jij (en/of je kinder(en)!) niks meer mee doet. Tip: zet het op Marktplaats tegen een vaste – relatief lage – prijs en ga niet mensen laten bieden en verzanden in eindeloze discussies over hoeveel iets waard is. Hoe eerder je er vanaf bent, hoe beter. Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Bovendien verdien je er nog iets aan, maak je iemand anders er blij mee én is Moeder Aarde ook weer blij dat het niet op het grofvuil belandt. Win-win-win-win!

5. Verkoop je foto’s

Kun jij heel toevallig best mooie kiekjes maken? Good for you. Zonder zelf een hele fototentoonstelling te hoeven organiseren, kun je er via het wereld wijde web lekker aan (bij)verdienen. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld verkopen aan stockfotosites. Als een uitgeverij of ander bedrijf dan jouw foto koopt, krijg jij een deel van de opbrengst. Ben jij een echte artistieke (hobby)fotograaf? Je kunt je foto’s ook verkopen aan consumenten via bijvoorbeeld WerkaandeMuur.nl of Etsy.com.

6. Maak en verkoop online cursussen

Misschien ben jij wel een echte salesexpert of weet je alles van tuinieren. Misschien ben je een echte social media-strateeg of ben je een kei in manifesteren. Tijd om jouw kennis en kunde te verspreiden met een online cursus. En weet je wat zo fijn is aan een online cursus ontwikkelen? Als-ie eenmaal klaar is en online staat, hoef je vrij weinig meer te doen. Nou goed, je moet de cursus natuurlijk wel online promoten. Maar als mensen ‘m eenmaal hebben gekocht, hoef je nergens op te komen draven. Je leunt achterover en laat het geld maar binnenstromen…

7. Maak YouTube-video’s

Wat je ook kunt doen is jouw hobby of talent inzetten voor YouTube. Maak filmpjes waarin je online gitaarles geeft, maak een kookvideo of als je een interessant leven hebt: ga vloggen. Heb je genoeg mensen die jouw video’s bekijken, dan kun je advertenties in je video’s verwerken en hier geld aan verdienen. Je kunt video’s maken ter vermaak, je kunt informatieve video’s maken, videocursussen of wat je maar wilt. Je kunt met je eigen hoofd in beeld, maar je kunt ook animaties (laten) maken.

8. Je huis verhuren voor film- en fotoshoots

Wist je dat er platforms zijn waarbij je je woning kunt verhuren voor foto-, video- en filmshoots? Heb jij nou een film- of fotowaardige woning en vind je het niet erg om af en toe even ergens anders te bivakkeren? Zet je woning dan bijvoorbeeld op een site als muckingafazing.nl of filmlocatieaanmelden.nl. Je huis hoeft overigens echt geen dikke villa met zwembad te zijn; voor sommige films of scènes zijn tenslotte ook eenvoudige rijtjeshuizen nodig.

9. Word influencer

En tot slot: als we het over makkelijk geld verdienen hebben, kan de influencer natuurlijk niet ontbreken, toch? Influencers zijn er op het gebied van allerlei thema’s en onderwerpen. Zo hoef je heus niet altijd in bikini aan het zwembad te liggen om likes en volgers te scoren. Je kunt ook een financial influencer zijn en op Instagram tips geven over geld besparen. Of misschien heb jij wel veel kennis over modeltreinen, lego, psyche, fashion of wat dan ook. Heb je eenmaal een mooi aantal volgers, dan kun je betaalde samenwerkingen met merken aangaan.

Schrijf je in!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van praktische informatie op het gebied van werk(geluk), no-nonsense columns, inspirerende verhalen, workhacks, interviews en tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang deze iedere twee weken in je mailbox.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 1.4 / 2. Aantal stemmen 250

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.